Az elmúlt néhány hónapban különösen sokat foglalkoztam a szabálykövető webáruházak/viszonteladók kérdéskörrel. Egyelőre nem túl biztató a helyzet, ezen szeretnék változtatni. Alább az ITTF reguláknak megfelelő MOATSZ szabályok: “2.4.7. Csak olyan borítást szabad használni, amelyen semmiféle fizikai, kémiai vagy egyéb kezelést nem végeztek. […] 3.2.4.1. Minden játékos felelős azért, hogy az ütőfára az ütőborításokat káros hatástól mentes oldószeres ragasztóval ragassza fel.”

Alább azok az üzletek, akik nem árulnak boostert/gyorsítót és a kereskedés minden tekintetben ideálisnak bizonyult. Gyorsan hozzáteszem, hogy könnyen lehet, hogy egyik másik helyzetet rosszul értelmeztem, ugyanakkor az is tény, hogy minden ilyen szituáció után igyekeztem egy későbbi időpontban újból próbát tenni.

A felsorolás csak olyan értékesítőt tartalmaz, akitől lehet rendelni magyarországi címre. Mindegyik esetében lehet kártyával fizetni.

Magyarország

butterfly.hu
Szállítás költség: 1.950 Ft

Európa

soulspin.de
Szállítási költség: 12,95€
Az összes közül a kedvencem, nevükhöz hűen igazán lélekemelő termékeik vannak. Ütőkonfigurálási lehetőség. Az ütőnyél megoldásaik pedig igazán érdekesek és előremutatóak. Az angol nyelvű felületen eggyel több ütőtartótok opció van.

nittaku.tt
Szállítási költség: 12,95€
Egy cég a Soulspinnel, kicsit döcögve, de sikerült elérnem, hogy egyszerre tudjak rendelni “mindkét oldalról”.

stigasports.com/eu/table-tennis
Szállítási költség: 80€ felett ingyenes.
Eddig minden rendelésem mellé küldtek 15% kedvezményt biztosító vásárlási kupont.

ttshop-ostalb.de/
Szállítási költség: 9,9€
Széles választék, korrekt árak, kedvezménysávok 100€ – 20%, 500€ – 25%, 1000€ – 30%. A kedvezmények sok, de nem minden típusú termékre érvényesek (pl. borítás, ütő, számláló, élvédő, stb.).

topspeed-tt.com/
Szállítási költség: 9,9€
Széles választék, ugyancsak korrekt árak, kedvezménysávok 50€ – 10%, 125€ – 15%, 200€ – 20%. A német oldalakon gyakran tapasztalható borításkedvezmények: 2db borítás – 20%, 4db – 25%, 10db – 30%. A kedvezmények sok, de nem minden típusú termékre érvényesek (pl. borítás, ütő, számláló, élvédő, stb.).

schoeler-micke.de
Szállítási költség: 16,9€
Széles kínálat, egész korrekt kedvezmények, jó szűrőfeltételekkel kereséshez.

shop.sport-schreiner-tischtennis.de
Szállítási költség: 24,9€
Nagy választék, ugyancsak kedvezmények nagyobb rendelés esetén 1€ – 10%; 150€ – 15%; 200€ – 20%.

Japán

iruiru.com/?lang=EN
Szállítási költség: Kb. 8.000 Ft-tól kezdődően (az itthoni áfát is beleszámolva).
Vám 150€ felett, a jelenlegi EU-Japán megállapodásnak köszönhetően egy dokumentum kitöltésével vámmentessé tehetőek a japán termékek. Kártyás átutalásnál minden adatot ékezet nélkül kell írni.
Sok terméket jobb áron lehet beszerezni, mint Európából bárhonnan, japántollszáras ütőparadicsom.


Zárszó

Külföldi rendelés esetén érdemes összebeszélni, hogy csökkenjen a szállítási költség. A listát igyekszem a bejövő információk és az új tapasztalatok alapján frissíteni, ebben a tekintetben szívesen veszem a visszajelzéseket.

HJG