1972-ben Timár Tibor kezdett a pápai pingpong élet megújításába. Rövidesen városi bajnokságot szervezett, amely rövid távon a megyei bajnokság színvonalával vetekedett. A korábbi évtizedekben gyakran több pápai csapat is versenyzett a megyei és a nemzeti bajnokságokban. Utánpótlás-neveléssel elsősorban Dudás Szabolcs foglalkozott, évtizedek óta törekszik a gyerekek kinevelésére, mellette az infrastruktúra megteremtésére.

Egyesületünk 2015-ben alakult a Tarczy DSK megszűnése után. A felnőttek versenyzése mellett, hangsúlyos az utánpótlás kinevelése. Csapataink az NB III., megyei I. és II. osztályban, illetve az utánpótlás csapatbajnokságban szerepelnek. A második csapatunk magját három utánpótlás-versenyzőnk alkotja. A gyerekkel rendszeresen részt veszünk ranglistaversenyeken. Évente több alkalommal szervezünk versenyeket.

Edzéseinken 20-30 felnőtt és 16-22 gyerek vesz részt rendszeresen. Termünkben 4 asztal használható versenykörülmények között, további egy asztalon pedig adogatógéppel lehet gyakorolni.