Az egyetemi évei alatt kezdett el komolyabban foglalkozni az asztalitenisszel. 1972-ben Pápán telepedett le, majd megalapította a Vasas asztalitenisz szakosztályát. Rövidesen városi bajnokságot szervezett, amely rövid távon a megyei bajnokság színvonalával vetekedett.  Számos versenyző került ki kezei közül, gyermekét is versenyszerű sportra, a mozgás szeretetére nevelte. A több mint 40 éves asztalitenisz- pályafutása alatt több sportvezetői posztot is betöltött a pápai, majd a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetségben. A Pápa városi évenkénti egyéni-, páros- és csapatversenyek szervezőjeként nyilatkozataival gyakran került a képernyőre. Versenyzői pályafutása alatt a dobogó minden fokán állt. Az asztaliteniszért végzett munkáját 2017-ben a Veszprém Megyei Sportszövetség elismerésben részesítette.

2017.12.08-án a veszprémi Megyeházában .

Az asztalitenisz mellett a sakkban is kipróbálta magát, ahol szintén igazolt versenyzőként csapatának számos érmet szerzett. A versenyszerű sporttól szívproblémái miatt visszavonult, de az edzéseken élete utolsó évében is rendszeresen részt vett és a csapat hazai meccsein jelenlétével támogatta csapattársait.

2020.09.19-én hajnalban hunyt el.
Temetése 2020.10.17-én 14:30-kor lesz, a pápai Alsóvárosi temetőben.

Kategória: Egyéb kategória

1 hozzászólás

Tomor András · 2020.09.21. - 20:05

Mély megrendüléssel értesültem róla, hogy elhunyt “Tibi bácsi”.
Én is 1972. körül ismertem meg Őt, a Vasas pálya előterében vívott pingpong-csaták közepette. Ezek szerint az elsők között voltam, akiknek próbálta átadni tudását, fortélyait, küzdőszellemét. Mindig tudott valami meglepőt, trükköset mutatni, és ezáltal még jobban élveztük, szerettük a pingpongozást. Éveken, évtizedeken keresztül ütöttük együtt a labdát a városi bajnokságokban, versenyeken, hol ellenfélként, hol egy csapatban, de mindig nagy örömmel, élvezettel. Mindig mosolygott játék közben; komolyan vette a meccseket, de egy szép ütésre, váratlan megoldásra nem kellett sokat várni. Így tudta megmutatni a játék szépségét, sokszínűségét, és nagyon sok emberrel megszerettetni. Mindenkivel szívesen játszott, a kezdőket kedvesen tanítgatta, a jobbakkal nagy csatákat vívott, szerényen, emberséggel viselkedett mindig.
Tibi Bácsi!
Köszönjük, hogy játszottál velünk, tanítottál bennünket játékra, emberségre! Az égiek között is játssz jó meccseket!
Nyugodjék békében!

Vélemény, hozzászólás?

Avatar placeholder