Elhunyt Timár Tibor

Az egyetemi évei alatt kezdett el komolyabban foglalkozni az asztalitenisszel. 1972-ben Pápán telepedett le, majd megalapította a Vasas asztalitenisz szakosztályát. Rövidesen városi bajnokságot szervezett, amely rövid távon a megyei bajnokság színvonalával vetekedett.  Számos versenyző került ki kezei közül, gyermekét is versenyszerű sportra, a mozgás szeretetére nevelte. A több mint 40 éves asztalitenisz- pályafutása alatt több sportvezetői posztot is betöltött a pápai, majd a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetségben. A Pápa városi évenkénti egyéni-, páros- és csapatversenyek szervezőjeként nyilatkozataival gyakran került a képernyőre. Versenyzői pályafutása alatt a dobogó minden fokán állt. Az asztaliteniszért végzett munkáját 2017-ben a Veszprém Megyei Sportszövetség elismerésben részesítette.

2017.12.08-án a veszprémi Megyeházában .

Az asztalitenisz mellett a sakkban is kipróbálta magát, ahol szintén igazolt versenyzőként csapatának számos érmet szerzett. A versenyszerű sporttól szívproblémái miatt visszavonult, de az edzéseken élete utolsó évében is rendszeresen részt vett és a csapat hazai meccsein jelenlétével támogatta csapattársait.

2020.09.19-én hajnalban hunyt el.
Temetése 2020.10.17-én 14:30-kor lesz, a pápai Alsóvárosi temetőben.

Egy hozzászólás “Elhunyt Timár Tibor” bejegyzéshez

  1. Mély megrendüléssel értesültem róla, hogy elhunyt “Tibi bácsi”.
    Én is 1972. körül ismertem meg Őt, a Vasas pálya előterében vívott pingpong-csaták közepette. Ezek szerint az elsők között voltam, akiknek próbálta átadni tudását, fortélyait, küzdőszellemét. Mindig tudott valami meglepőt, trükköset mutatni, és ezáltal még jobban élveztük, szerettük a pingpongozást. Éveken, évtizedeken keresztül ütöttük együtt a labdát a városi bajnokságokban, versenyeken, hol ellenfélként, hol egy csapatban, de mindig nagy örömmel, élvezettel. Mindig mosolygott játék közben; komolyan vette a meccseket, de egy szép ütésre, váratlan megoldásra nem kellett sokat várni. Így tudta megmutatni a játék szépségét, sokszínűségét, és nagyon sok emberrel megszerettetni. Mindenkivel szívesen játszott, a kezdőket kedvesen tanítgatta, a jobbakkal nagy csatákat vívott, szerényen, emberséggel viselkedett mindig.
    Tibi Bácsi!
    Köszönjük, hogy játszottál velünk, tanítottál bennünket játékra, emberségre! Az égiek között is játssz jó meccseket!
    Nyugodjék békében!

Vélemény, hozzászólás?